Turnaje čtyřher jsou již minulostí

    Pánské čtyřhry

    Tradiční začátek turnajové sezóny obstaraly pánské čtyřhry, které proběhly o posledním předprázdninovém víkendu. Za účasti 13 sportovních dvojic se v základních skupinách bojovalo o 8 postupových míst zaručujících čtvrtfinálovou bitvu.

Kromě loňských finalistů, bratří Šafaříků, neměl tentokrát tunaj jasné favority. Přes brány čtvrtfinále neprošli například otec a syn Krátoškové, pražané Tór s Pavlíčkem, příjemné překvapení turnaje Kotek a Sýkora a tradiční turnajová dvojice Veselý s Ježkem. V prvním semifinále na sebe narazili Robert a Míra Šafaříkovi proti staronové dvojici Košťál-Růžička. Bratři neměli se svým soupeřem slitování a po výsledku 6:1 měli volnou cestu do finále. Ve druhém semifinále se potkaly páry Baše-Richter a Chavalka-Cholasta. Dobřenicko-chlumecká dvojice CH-CH vydřela vítězství v tie-breaku a čekala je finálová bitva.

 

I finále se rozhodovalo až v tie-breaku, tentokrát už ale dvojice CH neměla tolik sportovního štestí a podlehla sourozeneckému páru Šafaříků. Děkujeme organizátorům za přípravu, všem sponorům za dary a ceny, všem členům za účast a hlavně všem dámám, které se o nás opět náramě staraly.

    Smíšené čtyřhry

    Druhý turnaj v letošním kalendáři byly smíšené čtyřhry. Šestnáct párů se poskládalo do čtyř skupin a utkalo se o dvě postupová místa v každé z nich. Počasí nám tentokrát přálo, a tak vše probíhalo jak mělo, včetně bravurního gastronomického servisu něžného pohlaví na kurtech. Do čtvrtfinále postoupilo osm favorizovaných párů, ze kterých už mohl vyhrát opravdu každý. Bohužel do semifinále mohly jen čtyři dvojice, a tak na stejný počet čtvrtfinalistů zbyl "Černý Petr". Do semifinále už se nepodívali Košťál - Krátošková, Gabriel - Krausová, Nosál - Nosálová a Chavalka - Svatošová.

 

Semifinále svedlo proti sobě otce a syna Krátoškovi se svými tenisovými partnerkami Gábinou Kučerovou a Danou Krausovou a na druhé straně pavouka se potkali Pavel Richter s Renatou Pitrovou a Láďa Baše s Milenou Spejchalovou. Za branami finále nakonec zůstaly páry Krátoška ml. - Krausová a Richter - Pitrová, kterým tak zbyl jen boj o 3. místo. Ten zvládl lépe mladší pár, a tak se na stupně vítězů postavili Jirka Krátoška ml. a Danča Krausová. Finále v duchu bratro-sesterské bitvy nakonec vyznělo jednoznačně pro Jirku Krátošku staršího a Gábinu Kučerovou, kteří přehráli Láďu Bašeho a Milenu Spejchalovou. Velký dík patří organizátorům, dárcům cen, všem dámám, které se o nás opět vzorně staraly a všem zúčastněným hráčům.