Druhý ze čtyř "major turnajů" nedohrán

    V sobotu 18. července jsme se opět sešli na dobřenických tenisových kurtech k sehrání turnaje smíšených čtyřher. Už v pátek se organizátoři Martin Kotek a Tomáš Sýkora pilně připravovali. S pomocí početné skupiny členů tenisového klubu se postavil mobilní přístřešek proti nepřízni počasí, upravily se tenisové kurty do rozměrů paříšského Roland Garros a dámy zkulturnily prostředí naší tenisové klubovny. V brzkých raních hodinách se pomalu scházely jednotlivé sportovní páry, mezi nimiž nechyběli ani poslední vítězové Míra Gabriel a Míša Krausová (viz. foto).

    Letní počasí sice nedorazilo, ale hrát se dalo. A tak se ve třech skupinách začalo bojovat o cenná vítězství. Jedním z favoritů byl také Petr Nosál s dcerou Miladou, který vévodil celému klanu Nosálů, což potvrzoval i výsledky na kurtu. Nosálovi i s přáteli vytvořili celkem 4 soutěžní páry ze 14... slušná práce!!! Loňští finalisté, Jirka Chavalka s Pavlou Svatošovou, si také brousili zuby na nějakou tu medaili, ale vzhledem k pohybové indispozici dámské poloviny páru nenaplňovali svá očekávání.

    Jak už to tak bývá, favorit na papíře nemusí být favoritem na dvorci, a tak se začali prosazovat i jiní. Jedni z takových byli na rychlo složení Erik Svatoš a Hanka Eisenbergerová, kteří bez jediného tréninku snadno vyprovodili z kurtu loňské finalisty a nezaváhali ani v dalším utkání. Po předešlých neúspěšných letech neměli Jirka Krátoška ml. s Danou Krausovou velké ambice, ale ukázali, že právě role černého koně a téměř žádné očekávání jim svědčí nejvíce a se třemi vítězstvími se usídlili na čele jedné ze skupin.

    Kromě "černých koní" měl turnaji i několik "černých Petrů", kvůli zraněním nemohli nastoupit hlavní organizátoři, a jak Tomáš Sýkora s Míšou Zemanovou (Rambouskovou), tak Martin Kotek s Olinkou Krátoškovou, by jistě patřili když né k favoritům tak určitě k ozdobám turnaje. Největšího ČERNÉHO PETRA nám všem nakonec vystavilo počasí, ve 14 hodin se díky nekonečnému dešti musel turnaj přerušit a následně ukončit. Nezbývalo tedy, než se odebrat do prostředí teplého a suchého a věnovet se prozměnu jiným věcem než je zápolení s raketou v ruce.